استخر خاکی
استخر خاکی
استخر های خاکی تارتکست مورد استفاده در زمین کشاورزی و پرورش ماهی
استخر های خاکی بعنوان ساده ترین و آسان ترین نوع احداث استخر ذخیره آب در بین کشاورزان مرسوم بوده و هست.احداث استخرهای خاکی امروزه بوسیله لودر ها و در مواردی بوسیله بیل های مکانیکی انجام میشود.
در رابطه با گودبرداری استخر های خاکی میتوان گفت: خاکبرداری در مواردی که مساحت سطح استخر بالا است و عمق خاکبرداری بیش از 10 متر نیست معمولا توسط لودر انجام میشود چرا که لودر برای گودبرداری، شیب دهی و دور زدن نیاز به فضای کافی دارد.
در مواردی از بیل مکانیکی استفاده میشود که فضای کافی برای کار توسط لودر نیست و یا عمق پروژه بالاست و یا دسترسی به لودر وجود ندارد.شیب دهی در استخر های خاکی باید انجام بگیرد چرا که عمودی بودن دیواره نوعی ریسک با درصد بسیار بالا است.
و بعد از مدت کوتاهی از گذشت خاکبرداری احتمال ریزش دیواره ها وجود دارد بخصوص در مناطقی که خاک غیر رسی است ریزش دیواره ها به مرور زمان قطعی است.
در مواردی که دیواره های عمودی توسط کاهگل پوشیده میشود همچنان نمیتوان اطمینان صد در صدی از دیواره ها داشت و بهترین راهکار داشتن شیب حداقلی در دیواره هاست که این شیب مطمئن را لودر یا بیلی که درحال خاکبرداری است با توجه به نوع خاک به دیواره ها اعمال میکند.
– استخرهای خاکی
سازه استخر بدون استفاده از مصالح ساختمانی و به صورت خاکی احداث می شود.
– انواع استخرهای خاکی
سازه مدفون: تمام استخر داخل زمین حفر می گردد و احداث می شود .
سازه نیمه مدفون: قسمتی از سازه داخل زمین و مابقی بالای سطح زمین احداث می گردد.